Krstarenje Skadarskim jezerom

Dva krstarenja i ručak u nacionalnom parku

Uvjerite se zbog čega najveće jezero Balkana, njegova jedinstvena flora i fauna, godinama fasciniraju i inspirišu svjetske biologe i brojne posjetioce širom svijeta. Takođe, upoznajte se sa istorijskim naslijeđem u sklopu nacionalnog parka i probajte nadaleko čuvene riblje specijalitete.

Naša avantura počinje posjetom starom ribarskom selu Virpazaru, u kojem danas  živi 46 stanovnika, koji su posvećeni ribarstvu i turizmu. Imaćete priliku da isprobate domaće specijalitete, vino, rakiju, razgledate njihove rukotvorine i suvenire, a potom se ukrcavamo na brodić, čime uživanje u nacionalnom parku Skadarsko jezero može da počne.

Predviđeno je dvočasovno krstarenje jezerom, u kojem se prepliću prirodne ljepote i kulturne znamenitosti. Ostrva, tvrđave, kule, ali i oko 300 vrsta ptica, 50 vrsta riba, predivni vodeni ukrasi, mamiće vam pogled na sve strane. Domaćin na brodu je pripremio rakiju dobrodošlice kao i  domaću crnogorsku zakusku,  pa je uživanje svih čula zagarantovano.

Nakon krstarenja, vozilom idemo do druge strane jezera, gdje ćemo najprije posjetiti tvrđavu Žabljak Crnojevića iz X vijeka, a zatim se opet ukrcati na brod i krstarenjem do sela Dodoši, upoznati u potpunosti drugačiji jezerski ambijent.   U selu je predviđen ručak, u restoranu koji se nalazi na samoj obali i u kojem ćete probati riblje specijalitete, pripremljene od jezerske ribe, na tradicionalan način. Nakon odmora slijedi  povratak, čime završavamo jedan zaista nezaboravan dan.

Uključeno:

  • vozač/vodič
  • putno osiguranje
  • sve takse
  • ručak u nacionalnom parku
  • Izlet se organizuje i bez ručka