Putevima vina

Najautentičnije vinarije Crne Gore

Ljubitelji vina, ali i oni koji to nijesu, bez sumnje biće očarani ovim putovanjem. Pažljivo smo odabrali proizvođače vina, koji su mnogo više od toga. Ljudi koje ćete upoznati na ovom putovanju, zaljubljeni su u svoje vinograde i sa posebnom pažnjom tretiraju svoja vina. Ovo je mnogo više od izleta, ovo je priča o ljubavi, tradiciji, istoriji, geografiji, koja nije komercijalnog karaktera, jer su dobrodošli samo oni koji su spremni da dožive njen pravi smisao.

Neobičnu priču o vinu počinjemo nadomak Podgorice, u Vinariji Radević. Isprobajte kakvog su ukusa vina čovjeka koji je, po shvatanju većine, imao sve u životu i sve to ostavio da bi ispunio svoj životni san – vinograd. Nije nebitno i da se rezultati njegovog sna prodaju najelitnijimm restoranima u svijetu.

Da li možete zamisliti kakav bi ukus mogla imati vina čija je proizvodnja počela prije više od 500 godina i čija se tajna formula od tada prenosi sa generacije na generaciju? Da ne bi zamišljali, odvešćemo vas u  Vinariju Cermeniza, gdje ćete u svakom gutljaju osjetiti snagu i moć vjekovne porodične tradicije i gdje će vam vino održati čas istorije. Uz crnogorske specijalitete (pršuta, sir, masline), vrhunska vina iz ove stare vinarije učiniće da se osjećate vanvremenski.

Da li znate gdje se čuvaju najveće tajne Crne Gore: kamen, zemlja, voda, vazduh, čovjek i sve ostalo što je vezano za ovo podneblje? Vodimo vas tamo! Sve te tajne su flaširane i ljubomorno se čuvaju u milionima flaša, na preko 7000 metara kvadratnih, u velelepnoj riznici – vino podrumu Šipčanik. U srcu najvećeg vinograda u Evropi, osjetićete nešto neponovljivo. Nešto što vam  niko ne može opisati, nit ćete vi moći kome. Nešto samo vaše … Živjeli!

Uključeno:

  • vozač/vodič
  • putno osiguranje
  • degustacija hrane i vina
  • sve takse