Izlet Montenegro

Cetinje - Njeguši - Kotor - Budva

Izlet Montenegro preporučujemo svima koji žele u jednom danu upoznati sve najbolje iz Crne Gore. Na cjelodnevnom putovanju, upoznajte se sa fascinantnim prirodnim predjelima, sa istorijom, tradicijom, kulturnim naslijeđem starim cijeli milenijum, tradicionalnom kuhinjom, ali i sa modernom arhitekturom i urbanim načinom života.

 Izlet počinje u Podgorici, kreće se prema Cetinju, staroj prijestonici, u kojoj se nalazi 70 % pokretnog kulturnog i istorijskog blaga Crne Gore. Veliki broj manastira, muzeja, biblioteka i spomenika, provešće vas Crnom Gorom vjekovima unazad. Svi objekti su koncentrisani tako da se mogu obići pješke.

Nakon obilaska Cetinja, kroz kameno more vijugavih cesti, kreće se prema selu Njeguši, rodnom selu dinastije crnogorskih vladara. U ovoj autentičnoj dolini, moći ćete da isprobate najbolju crnogorsku tradicionalnu kuhinju. Nakon toga, starim austrougarskim putem, od kojeg zastaje dah u grlu, spuštamo se ka gradu Kotoru. Duž ovog puta, nalaze se najljepši vidikovci, sa nevjerovatnim pogledom na cjelokupan Bokokotorski zaliv.

Grad Kotor će vas zadiviti  srednjovekovnom arhitekturom i mnogobrojnim kulturnim spomenicama, koji se nalaze se pod zastitom UNESCO. Visoke zidine, stare vjekovima, koje izranjaju iz mora, nose trgove, katedrale, muzeje, crkve, odnosno cijeli stari grad Kotor.

Poslednja stanica na ovom izletu je Budva, moderna prijestonica turizma ili biser Mediterana. U  najpopularnijem crnogorskom ljetovalištu, svako može pronaći nešto za sebe, počev od Starog grada do najmodernijih gradjevina, hotela, shopping mall-ova i restorana.

Povratak je planiran rutom koja sadrži najljepše panoramske poglede na veći dio Crnogorskog primorja.

Uključeno:

  • vozač/vodič
  • putno osiguranje
  • degustacija hrane
  • sve takse